Kategoriler
Emlak Haberleri

Sertifikalı ev modeli kiralık yazlıklar için geliyor

Sertifikalı ev modeli kiralık yazlıklarda da görülecek. Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri arasında Sağlık Bakanlığınca otel ve tesislere belirlenen sağlık sertifikasyonu artık evlerde de aktif. Ege Denizi’nin kuzeydoğusunda Edirne sınırlarında yer alan Saros Körfezi’nin en sevilen sahil kısımlarında bu uygulamaya yakın zamanda başlandı. Erikli ve Yayla sahillerinin ilk olarak görüldüğü kiralık yazlıklar için yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında güven sağlanacak olan sertifikalı ev modeli getirildi.

Sertifikalı ev iç ve dış turizm için önem arz ediyor

Emlakçılar tarafından kiraya verilen yazlıklar önce uygunluk bakımından kontrol edilmektedir. Tatilcilerin kiraladıkları alanda daha sonra belediye ekipleri sertifikalı ev modeline uyum sağlanıp sağlanmadığını yeniden denetleniyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi sahillerinde uygulanan sistemden oldukça memnun. Türkiye’de ilk uygulama yeri olan bu sahiller hastalık riskine karşı oldukça sıkı bir şekilde takip ediliyor. Özellikle her yıl 3 milyondan fazla turistin geldiği bölgede otel ve yatak sayılarının azlığı dikkat çekmektedir. Kiralık yazlıklarda ise sayı oldukça fazla. Bu nedenle yeni sistem üzerinden karar alan ekipler İstanbul’a yakınlığı nedeniyle sertifikalı ev modeline geçti. Sezonda 10 bine yakın evin kiralandığı bölgede salgına karşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun tavsiyesi uygulanmaktadır. Onların kararları doğrultusunda bu modelin benimsendiğini aktaran başkan, otel ve tesisler kadar evlerinde bu sistemde olması konusunda hemfikir.

Kiralık evler hakkında önemli bilgiler verildi

Uygunluk kriterlerinin yeniden belirlendiği normalleşme sürecinde kiralanacak evlerde yer yatağı bulundurulmuyor. Ayrıca paslı, küflü hiçbir eşyaya yer verilmeyecek. Yatak sayısı kadar misafir alınacağından söz eden Helvacıoğlu, aynı zamanda yatak sayısı kadar ev ve mutfak eşyalarının bulunacağından bahsetti. Her evin kiraya verilmeden önce 4 saat temizlenmesi ve dezenfeksiyon işlemleri için süre ayrılması kararlaştırıldı. Suyundan terliğine kadar ambalajlanacak kişisel eşyaların ayrıca yedekleneceği söylendi. Bu esnada Jandarmaların sahillerde kimlik bildirim kontrollerini sıklaştırılması bekleniyor.

Emlakçılar bu yeni sistemden oldukça memnun

Erikli sahilinde emlakçılık hizmeti veren Kudret Uybaş, yeni tip koronavirüs (covid-19) sonrası tüm turizm sektörünün etkilendiğinden bahsetti. Rezervasyonların geçen yıla oranla düşüş yaşadığını belirten Uybaş, evlerde belirli bir standartın oluşturulması adına çabaladıklarını söylüyor. Tüm Erikli sahilindeki emlakçılar koordinasyonlu şekilde çalıştığı ve destek verdiği rahatlıkla söylenebilir. Olumlu dönüşlerin olduğu bu sistemde gelecek misafirler içinde şimdiden güvenli ve daha sağlıklı bir tatil imkânı sunulacak. Bu sistemden yarar sağlamak isteyen vatandaşların günlük ev kiralama bedelleri için en az 200 lirayı cepten çıkarması gerekmektedir.