Kategoriler
Emlak Haberleri

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor

Sur Tatil Evleri GYO, Sur Yapı’nın iştiraki olarak Borsa İstanbul’da halka arz edilmeye hazırlanmaktadır. Türkiye’nin gayrimenkul, perakende ve enerji sektörlerindeki deneyimiyle tanınmıştır. Ayrıca Sur Yapı’nın bir parçası olarak gerçekleşmektedir. Sur Tatil Evleri GYO halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Bu Sur Tatil Evleri GYO’nun bu önemli halka arzına dair ayrıntılara bakalım. Sur Tatil Evleri GYO’nun ne olduğunu daha yakından tanıyalım. Ayrıca Sur Tatil Evleri GYO, Sur Yapı’nın büyük bir iştiraki olarak karşımıza çıkmaktadır.

30 yılı aşkın deneyimiyle inşaat sektöründe önemli bir oyuncudur Sur Yapı firması. Ayrıca 134 prestijli projeye imza atmış bir kuruluş olarak bilinmektedir.

Sur Tatil Evleri GYO halka arz detayları

Halka arzın detayları oldukça dikkat çekici. Toplamda 2,2 milyar TL büyüklüğündeki bu halka arzda Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. lider, İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ise eş lider olarak görev alacak. Halka arzın büyüklüğü 2 milyar 213 milyon 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Her bir hisse başına fiyat ise 49.18 TL olarak saptanmıştır. Ayrıca toplamda 45 milyon adet hisse satışa sunulacaktır. Bu hisselerin 22,5 milyon nominal TL tutarındaki kısmı sermaye artırımı yoluyla, diğer 22,5 milyon nominal TL tutarındaki kısmı ise ortak satışı yoluyla satılacaktır. Sur Tatil Evleri GYO’nun halka açıklık oranı ise %26,87 olarak öngörülmektedir.

Yenilikçi İş Modeli

Sur Tatil Evleri GYO, diğer GYO’ların ötesinde bir portföye sahip. Özellikle Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Projesi, haziran 2023 tarihli değerleme raporuna göre tam 9.858.488.000 TL değerinde. Bu proje, geniş kitlelere hitap eden yenilikçi bir iş modeli sunmaktadır. İşte bu model, hem tatil yönü hem de gayrimenkul yönü olan bir yatırım aracı sunmaktadır. Paylaşım ekonomisi temelinde hayata geçirildiği için yatırımcılara Türkiye’nin gözde ili Antalya’da hesaplı tatil imkânı sunarken, kullanılmadığı dönemlerde kiraya verilebilme avantajı da sağlamaktadır.

Sur Yapı’nın İmparatorluğu

Bu Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzı, Sur Yapı’nın uzun yıllara dayanan başarılı bir geçmişini taşıyor. Sur Yapı, gayrimenkul, perakende, AVM ve enerji sektörlerinde 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Şirket, konut projelerinin yanı sıra ofislerden eğitim binalarına, sağlık ve endüstri tesislerinden altyapı projelerine kadar geniş bir alanda 6 milyon metrekarenin üzerinde iş tamamlamış. Bu büyük başarılar, Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzı için de güçlü bir temel oluşturuyor.

Sur Tatil Evleri GYO’nun Borsa İstanbul’da yapacağı halka arz, Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe ve daha fazlasında yarattığı etkinin bir yansımasıdır. Bu büyük adım, Sur Yapı’nın deneyim ve başarısını bir kez daha kanıtlamaktadır. Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzı, yatırımcılara benzersiz fırsatlar sunmuştur. Ayrıca  Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’da unutulmaz tatil deneyimleri yaşamak isteyenler için de bir kapı açmaktadır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…