Kategoriler
Emlak Haberleri

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yeni uygulamanın müjdesini verdi

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, farklı illerde işlem yapanlar için müjdeli haberi duyurdu. 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren, ancak 15 Eylül 2020 itibariyle tüm tapu müdürlüklerinde uygulanması beklenen işlemlere dair detaylara yer verilmiştir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü o işlemi yeniden hatırlattı

Yürürlüğe giren yeni karara göre, taşınmaz mülkiyetinin devrinde sözleşmelerin her iki tarafında bir araya gelmesi gerekmiyor. Farklı illerdeki tapu müdürlükleri aracılığıyla işlemlerin kolay bir şekilde yapılabileceği ve bu işlemlere yurt dışında oturum sağlayan kişilerinde dahil edileceği bildirildi. İlk uygulama 17 Ocak tarihinde Ümraniye, Çankaya, Büyükçekmece, Kepez, Bayraklı ve Bornova tapu müdürlükleri ile Berlin temsilciliği arasında yürütüldü. Pilot uygulama olarak lanse edilen uygulamanın bir sonraki aşamasına geçildiği ve artık işlemlerin giderek daha pratik bir hale geldiği bildiriliyor.

Vatandaşlar bir araya gelmek zorunda değil

İkametlerini farklı iller veya ülkeler arasında sürdürenler ev satın alımlarda artık seyahat etmek zorunda kalmayacak. Aynı anda bir müdürlük aracılığıyla hazır bulundurulması gereken bazı şartların yerine getirilmesiyle birlikte işlemler kolaylaştırılmaktadır. Bu sayede vatandaşlar günlük işlerini aksatmadan, zaman kaybını önleyecek ve zorunlu seyahatlerden kaçınacaklar. Ayrıca uygulama sayesinde pandemi sürecinde sağlık gibi başlıca önemli bir konu es geçilmemekle birlikte, kişilerin bütçelerinden ekstra bir kayıp söz konusu olmayacaktır.

İşlem sayısı giderek artıyor

1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe giren bu sistemin ilk denemesi, 17 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Ümraniye, Çankaya, Büyükçekmece, Kepez, Bayraklı ve Bornova gibi önemli ilçelerdeki taşınmaz devirlerinde sistemin başarılı olduğu görüldü. Bugüne dek 352 taşınmazın uygulama sayesinde başarılıyla devredildiği bilgisi verilirken, 15 Eylül’den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete sokulacağı aktarıldı.

Ekonomi haberlerine göz atmak için tıklayınız.