Kategoriler
Emlak Haberleri

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen destek geldi

Tasarrufa dayalı finansman sektörü konut satışlarına destek vermeye devam edecek. Pandemi ilan edilen dönem boyunca konut satışlarının durma noktasına geldiği Türkiye’de, haziran ayının normalleşmeye açılması ve belirlenen destek kampanyaları sektöre yeniden hareket kazandırdı. Geçtiğimiz ay konut satışları Türkiye genelinde yüzde 273 artış yaşayarak 190 bin seviyelerine ulaşmıştır. Tasarrufa dayalı faizsiz finansman modellerinin özel kampanyalar ile desteklendiği süreçte sektör yeniden hız kazandı.

Tasarrufa dayalı finansman sektörü harekete geçti

Yakın zamanda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerince, konut satışlarının haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 273 artış yaşadığı açıklandı. 190 bin 12 konutun satışı gerçekleştirilirken, salgının getirmiş olduğu şok etkisi sektör üzerinden kolayca sıyrılmıştır. Özellikle biriken konut talepleri yılın ilk altı ayında toplam 624 bin 769 konut satışına sahne oldu. Banka kredisinin vatandaşların sırtına bindirdiği faiz yükünün yerine düşük taksitle konut sahibi olmak isteyenlerin tasarrufa dayalı finansman sektörüne yöneldiği görüldü. Son bir yıl içerisinde alternatif ev alma modelinin tasarruf temelli finansman sektörünü tanıtması, sektörün tanınırlığında hız kazandırdı.

Ev ve araç hayalleri geride kalmayacak

Tasarruf A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, kredi notu düşük olan veya sicili kredi kullanımına uygun olmayan kişilerin düşük taksitle ev ve araç sahibi olduğunu söyledi. Ev ve araç sahibi olmak isteyenlerin bu taleplerini özellikle yükselen bedeller yüzünden ertelediklerini belirten Narman; “Yıllar boyu ödeme yapacağız düşüncesini yıkmak için hizmet veriyoruz. Her bütçeye uygun bir şekilde, güvenilir hizmetler sağlayarak esnek çözümler üretmekteyiz. Böylece faiz yükünün olmaması adına yapılan çalışmalarla birlikte çok alternatifli taksit seçeneklerini belirliyoruz. Birçok kişinin hayallerine destek olduğumuz süreç itibariyle pandemi sonrasında artan konut ve araç taleplerine Kurban Bayramı’na özel olarak yanıt verilecek. Bayram boyunca özel indirim imkanlarının sağlanacağı sürecin kaçırılmaması gerekiyor. Ayrıca ilk aydan kura Erken Teslim Çekilişi ile kişileri ev ve araç sahibi yapmaktayız. Yüzde yüz yerli ve milli bir şirket olan Tasarruf A.Ş. halka katkı sunmak ve Türk ekonomisini desteklemek için titizlikle çalışıyor.” dedi.

Müşterilerin ödemeleri sigortalandı

Hazırlanan kampanya ve fırsatlar doğrultusunda ev ve araç sahibi olmak isteyenler için süreç kolaylaşıyor. Müşterilerin güven içerisinde ev ve araç hayallerine kavuşması adına tasarruf hizmetleri sağlayan firma, Türkiye’de Tasarrufum Güvende sigorta hizmetini veriyor. Uygulamada ilk ve tek olan firmanın yapılan ödemeleri HDI Sigorta güvencesi altına aldığı belirtildi. Müşterilerin ödemiş olduğu taksitler, yıllık sigorta kapsamında ilk yıl ücretlendirmeye tabi tutulmuyor. Ayrıca müşterilerle yapılan sözleşmeye ek olarak sigorta ile sağlanmış olan ödemeler güvence altına alınmaktadır.