Kategoriler
Emlak Haberleri

Vadi İzmit Evleri’nin 800 bin TL’den satıldığı yeniden hatırlatıldı

Vadi İzmit Evleri’nin 800 bin TL’den satışa sunulduğunu hatırlatan İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, Ocak ayı olağan meclis toplantısında görüşlerini bildirdi. İzmit Belediyesi ve KİPTAŞ iş birliğince sürdürülen yeni projeleri hakkında soruları yanıtlayan Hürriyet, burada kendisine AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş tarafından yöneltilen ‘dar gelirli’ sorusuna yanıt verdi. Tepkisinin sertliği ile dikkat çeken başkan, Vadi İzmit Evleri’nin de bir zamanlar dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma amacıyla başlatıldığını söylemiştir.

Vadi İzmit Evleri 800 bin TL’den satışa sunuluyor

İzmit Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yunus Emre Kültür Merkezi Nikah Salonunda toplanan meclis üyeleri, AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş’ın sorularıyla gündeme oturdu. Yoldaş, Başkan Hürriyet’e yönelik sorduğu ‘dar gelirliler’ sorusuna karşılık yanıt bulurken; Hürriyet tarafından yanıt şu şekilde oldu: “Vadi İzmit’te yapılan konutlar 800 bin ila 900 bin liraya satılıyor. O konutlar da dar gelirli vatandaşlar için yapılmıştı.”

Alaka görülemedi

AK Partili Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, seçim öncesinde vaat edilen ve ortak akılla çözüleceği söylenen ancak 1,5 yıldır çözüme kavuşturulmayan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yeniden tartışmak istemediğini bildirmiştir. Yine de teslim süreçlerinin gelişinde gerçekleştirilmeyen sözler için pişmanlık duyulacağı vurgulanmıştır. “Seçim öncesinde ortaya koyulan, barınma ihtiyacının dar gelirli ve işsiz halka yönelik olacağı söylenen proje vaat edilenleri karşılamadı” diyen Yoldaş; “KİPTAŞ A.Ş ile yapılacak olan ortak konut projesinin işsiz insanlar ve dar gelirli vatandaşlarla ne alakası var?” sorusunu yöneltti. Konuşması boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu dile getiren meclis üyesi, yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuçların sosyal proje değil, başkanı parlatma ve cilalama projesi olarak görüldüğünü ortaya koyduklarını söylüyor. 143 daireyi bu şartlar altında hayat verecek ve bu işten para kazanacak müteahhitlerin çok olduğu konusunda ısrarcı olan üye; “Sosyal konut projesi altında sergilenen çalışmaların bir tür İmamoğlu tiyatrosu olduğunu halkın takdirine bırakıyoruz” dedi.

Vadi İzmit Evleri amacından saptı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li meclis üyesi Yoldaş’a verdiği sert yanıtla dikkat çekti. 2018 yılında gerçekleştirilen harcamaların borçlarını ödediklerini söyleyen Hürriyet, “Keşke bunu da söyleseydiniz. Yaptığınız bazı yerleri belirli gruplar kullanıyor. Metroyu tramvayı neden devrettiniz. Cedit’i bakanlık yapacak. Bunu tek başına bir belediyenin yapması zaten mümkün görünmemektedir” dedi. Açıklamalarını yalnızca bu sözlerle sınırlandırmayan başkan, bunları göz ardı etmemeleri gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca dar gelirli vatandaşlara kazandırılması beklenen Vadi İzmit Evleri’nin satış fiyatının minimum 800 bin lira olduğunu anımsayan başkan, “Çınar Evler Projesi bugünün şartları altında yapılabilecek en iyi projelerden bir tanesidir” diyerek açıklamasını noktaladı.