Kategoriler
Emlak Haberleri

Yalova konut fiyatları 2 kat artış gösterdi

Yalova’da, Covid-19 salgınıyla beraber müstakil ev satışlarında ve değerlerinde ciddi ölçüde artış yaşanmıştır. Yalova konut fiyatları 2 kat artış gösterirken arsa ve arazilerde ise talep azalmıştır. Yalova’da yeni konutlar ortalama 8.000 TL birim değerleri ile pazarlanmaktadır. Ayrıca lüks yapı özelliklerine sahip siteler, villalar ve deniz manzaralı yeni lüks dairelerin birim değerleri ise 30.000 ile 45.000 TL aralığında seyredilmektedir.

EVA Gayrimenkul’un Yalova konut fiyatları yorumu

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Yalova’ya ilginin arttığına değinmiştir. Ayrıca Serkan Bal; “Osmangazi Köprüsü’nden önce feribot seferleri ve karayolu ulaşımı İstanbulluları Yalova gezileri için daha çok ilgi çekiyordu. Ancak köprünün kullanılmaya başlanmasının ardından yalnızca Yalova değil aynı zamanda Bursa ve Balıkesir’e mesafe azalmıştır. Üstelik yaşanan bu gelişme ulaşım ağı açısından Yalova’yı diğer illerle rekabet eder duruma getirmiştir.” dedi.

Serkan Bal, Yalova’da kiralık ve satılık konutlarda salgın öncesine göre minimum 2 kat ve daha fazla artış yaşandığını bildirmiştir. Ayrıca Bal; “İmarlı ve yapı inşa edilebilir arsalar için de aynı durum mevcuttur. Fakat arsa ve arazilere talep eskiye göre azalmış durumdadır. Yalova, salgın sürecinde tavan fiyatlara ulaşmıştır. Ancak güncel olarak talebin bir miktar azaldığı görülmektedir. Özellikle artan inşaat maliyetleri ve arsa fiyatları yatırımcıları müstakil yapılaşma dışında site hayatına itmektedir.” şeklinde konuşmuştur.

Serkan Bal, Yalova’da metrekare birim fiyatları konusunda bilgilendirme yapmıştır. Bal; “Dairelerde ortalama yeni konutlar 8.000 TL birim değerler ile pazarlanmaktadır. Ayrıca lüks yapı özelliklerine sahip siteler, villa siteleri, panoramik deniz manzaralı yeni lüks dairelerin birim değerleri ise 30.000 ile 45.000 TL arasında değişmektedir. Arsa fiyatlarına bakıldığında, merkezde hemen hemen boş arsa bulunamadığı görülmektedir. Arsa fiyatları merkeze olan yakınlığı ile yapılaşma haklarına göre pek çok farklılık gösterebilmektedir. Diğer taraftan özellikle Yalova’nın Büyükşehirlere yakın konumdadır. Bu sebeple büyük şehirlerdeki etkinliklere katılmak daha fazla tercih nedeni olmaktadır.” ifadeleriyle sözlerini noktalamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…