Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni konutlar fay hatlarının uzağında yapılacak

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem ile ilgili açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamaya göre 30 bin yeni konutun inşası için çalışmalara başlandığı belirtilmiştir. Ayrıca yıkılan konutların yüzde 98’i 1999 yılı öncesi konutlar olduğunu söylemiştir.  2023 yılı Mart ayında hasar tespiti tamamlanmış bölgelerde inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Yeni konutlar mevcut fay hattının uzağında yapılacaktır.

Kabine’den AFAD’a yardım

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük felakette can kayı konusunda da bilgi vermiştir. Erdoğan,  Kahramanmaraş merkezli bu büyük afette can kaybının 35 bin 418 olduğunu belirtmiştir. 105 bin 505 kişi de enkaz altından kurtarılmıştır.  8.3 milyar TL’lik yardım deprem bölgesine harcanacaktır. Ayrıca Erdoğan depremzedeler için 136 milyon 589 bin TL bağış yapılması kararı alındığını belirtmiştir.

15 Şubat 2023 tarihinde ise büyük bir kampanya başlatılacaktır. Çarşamba günü saat 20:00’da Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’da yardım kampanyası başlatılacaktır. Bu gelişmeler yaşanırken 209. saate 2 mucize daha yaşanmıştır. Hayat’da bir baba ve kızı sağ olarak enkazdan çıkarılmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…