Kategoriler
Yaşam

Yurt dışına ev taşırken dikkat edilmesi gerekenler

Yurt dışına ev taşımak isteyenlerin dikkat etmesi gereken başlıca kural, kişiler için doğru uluslararası evden eve nakliyat firmasıyla anlaşmaktır. Ancak yaşam koşullarının maddi ve manevi zorladığı günümüzde taşınma sorununa ilişkin handikaplar meydana gelebilir. İşte, bu yüzden taşınma sürecinin plan dahilinde yürütülmesi çok önemli.

Yurt dışına ev taşımanın zorlukları

Şehir içi evden eve taşınma deneyimine sahip olanlar genellikle ne tür zorluklarla ile baş edeceklerini iyi bilir. Fakat, taşınma konusunda deneyimsiz veya çok az deneyim sahibi kişilerin karşısına çıkan çeşitli problemlerin çözümü zor olacaktır.

Yurt içinden yurt dışına taşınmadan önce uluslararası evden eve nakliyat firmaları ile iletişimde kalmalı, gerekli desteği kendiniz için sağlamalısınız. Adı herhangi bir yerde geçmeyen ya da Google üzerine kayıtlı firmaların şikâyet platformlarında sıklıkla adının geçtiğini görüyorsanız, firmadan uzak durun! Fiyat bakımından mutlaka bütçenize uygun bir firma ile anlaşmak hem sizin için hem de hizmet veren taraf için doğru olacaktır. Taşınacak eşyaların zarar görmemesi adına paketlemeye son derece önem veren hizmet vericilerle anlaşma yapın.

Firma seçimi nasıl olmalı?

Ofis, iş yeri ve ev taşınmalarının istikameti yurt dışına oluyor ise, mutlaka RSL Lojistik uluslararası nakliyat firmalarını araştırın. Taşınacak eşyaların özenle paketleneceğine emin olmak, taşınma sonrası olacak maddi zararlardan sizleri koruyacaktır. Bilgi sahibi olmadığınız herhangi bir firmadan uzak kalmalı ve strese yol açmamalısınız.

Yurt dışına taşınmadan önce gideceğiniz konumu iyi belirlemeli ve doğru adresi edinmelisiniz. Böylece nakliye firmasının iş yükü azalarak, bir an önce evinize yerleşmenize yardımcı olunur.

Yurt dışına taşınmadan önce neler yapmalıyım?

Taşınmadan önce kişilerin ilgili evraklarını hazırda bulundurması gerekiyor. Bunlar; kimlik fotokopisi, pasaport gibi başlıca evraklar olabilir. Taşınma işlemlerinin başlatıldığı gün mutlaka evrakları yanınızda bulundurun. Bu sayede eşya toparlama sürecinde kayıp evrakların izini aramak zorunda kalmayacaksınız.

Eşyaların genel bir listesini aldıktan sonra firma sahiplerine bir kopyasını verebilirsiniz. Seçilen firma ile yaşanan tatsız durumda değişim seçeneğini erkenden uygulamaya bakın. Yurt içinde kullanılan telefon hatlarının yurt dışına uygun olmadığını hatırlamalı ve iletişim problemlerini erkenden çözmelisiniz.

İkametgâh taşıma işlemleri nasıl halledilir?

Kişilerin taşınmadan önce ikamet ettiği adresi yeni taşınacağı ülkedeki şehre aldırmalıdır. En önemli işlemlerden birisinin ikametgâh işlemleri olduğunu hatırlamalı ve ileride başınıza açacak sorunların önünü kapatmalısınız. Özellikle seçim zamanlarında yaşanan cezai durumları göz önüne almakta yarar var.

Adres bildirme işlemi, e posta yoluyla kolaylıkla yapılabilir. Kısa sürede size geri dönüş yapan ilgili kurum yasal işlemlerin başlatılmasına yardımcı olacaktır.