Kategoriler
Emlak Haberleri

Yuvam Bahçeşehir Evleri başvuru şartları neler?

Akar Grup kalitesi ve Başakşehir Belediyesi güvencesi ile  İstanbul Avrupa Yakası, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Yuvam Bahçeşehir Evleri başvuru şartları neler ? Projede başvurular 14 Ağustos 2020 tarihinde başladı.

“Herkes için konut, herkes için mutlu bir yuva” sloganı ile satışa sunulan projenin ilk etabında toplam 752 adet konut ve 16 adet ticari ünite yer alıyor. İlk etapta 752 adet konutun 315 tane konut kura yöntemi ile belirlenecek.

Projede iki tip daire seçeneklerine yer veriliyor. Projede 2+1 ve 3+1 tip daire seçenekleri yer alıyor.  Projede yer alan açık mutfaklı 2+1 tip daireler 75  metrekareden başlayan büyüklüklerde tasarlandı. Projedeki 3+1 tip dairelerin alanları ile 125 metrekareden başlayan büyüklüklerde tasarlandı. Başvuruların devam ettiği projeden daire sahibi olmak için bazı şartlar gerekiyor.

Yuvam Bahçeşehir Evleri başvuru şartları neler?

1. etapta  yer alan toplam 315 adet konut için başvurular 14 Ağustos 2020 tarihinde başlamıştı. Projeden daire sahibi olmak için başı şartların size uygun olması gerekiyor. Peki bu şartlar neler?

  • Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı olması ve reşit olması gerekiyor. Kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması gerekiyor. Tarla, bağ, bahçe, iş yeri ile başvuru sahibi ve eşinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç.
  • 18 yaşını tamamlamış bireylerin, aileleriyle birlikte yaşaması durumunda kendi adına tapuda kayıtlı kat irtifaklı, kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması (tarla, bağ, bahçe, iş yeri ile hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) şartı ile başvuru yapabilecektir.
  • Başvuru sahibinin müracaat tarihi itibariyle İstanbul il sınırları içerisinde en az 2 yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir.
  • Hak sahipliği kurası sonucunda aynı yerde ikamet eden bir ailede birden fazla kişiye hak sahipliği çıkması halinde aile fertlerinden sadece bir kişi ile Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanacaktır. Bu durumda hangi aile ferdinin hak sahibi olacağı kişilerin uzlaşmasına bırakılacak olup uzlaşma sağlanmaması halinde aile bireyleri arasında kura çekilecektir.
  • Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 15 konut ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
  • En az yüzde 40 engelli vatandaşlar için 2+1 kapalı mutfaktan meydana gelen 15 adet daire ayrılmış olup, bunlar için başvurular ayrı kabul edilecektir. Başvuruların konut sayısından daha fazla olması halinde asil hak sahipliği ve her konut için uygun miktarda yedek üye hak sahipliği de noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
  • Hak sahipleri sözleşme imzasından sonra 2 yıl boyunca satın aldıkları konutları 3.kişilere devredemezler.

Başvurular ne zaman sona eriyor?

Yuvam Bahçeşehir Evleri projesinde ön başvurular 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 10:30’da başladı. Başvurular 21 ağustos 2020 tarihinde Saat 17:00’de sona erecek.

Yüzde 5 peşinatla daire sahibi olma fırsatı sunulan projede satılık daire fiyatları 344 bin 250 TL’den başlıyor. Yüzde 0.64 faiz oranı uygulanacak olan projede bulunan ödeme seçenekleri arasında 120 ay vade ve 2 bin 700 TL’den başlayan taksit tutarlarının dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapması bekleniyor.

Tel: 444 88 40

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.