Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Bakan Murat Kurum: Elâzığ’da 323 bina acilen yıkılacak

Depremin ardından Elâzığ’da acilen yıkılması gereken binaların yıkım çalışmalarına başlandı. Şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacak.

Elâzığ’da meydana gelen ve birçok şehri etkileyen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elâzığ’daki binaların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Elâzığ’daki 323 adet binanın acil olarak yıkılacağını bildiren Kurum, binaların yaklaşık yüzde 25’inin depremden sonra orta ve ağır derecede hasar aldığını aktardı.

Konteyner kent çalışmalarına devam edildiğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ” Bu çerçevede hızlı bir şekilde üç gün içinde Elazığ’ın yüzde 90’ını görmüş ve tespiti ve neticeyi almış olacağız. Şu an yaptığımız tespitlerde Elazığ’daki binaların yüzde 25’e yakınının orta ve ağır hasarlı olduğunu görmekteyiz.Aldığımız raporlar neticesinde de sahaya giderek yerinde yapabiliyorsak yerinde, yapamıyorsak rezerv alanlarda projelerimizi başlattık.” diye konuştu.

Şehirde 93 binanın yıkıldığını, 2 bin 785 binanın ağır hasar aldığını, 323 binanın da acilen yıkılması gerektiğini bildiren Bakan Murat Kurum, yıkım çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. Kurum’un açıklamasına göre bu binaların 71’inin yıkımı tamamlandı.

Orta hasarlı binalar için güçlendirme yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Mustafa Paşa Mahallesi’nde bütün tespitlerimizi yapıyoruz, o alanda köklü bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. Sürsürü’de hem mevcut binada hem de bugün gittiğimiz alanda kentsel dönüşüm yapacağız. Abdullahpaşa Mahallesi çok katlı ancak burada yapıların bir çoğunun orta ve ağır hasarlı olduğunu görüyoruz. Burada da büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Elimizdeki 400 rezerv konutu vefat edenlerin yakınlarına ve yaralı kurtulan vatandaşlarımıza teslim ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“Güçlendirmeyle kurtarabileceğimiz binalara biz ruhsat vereceğiz. İhtimal yoksa da o binalara ilişkin yıkım kararı verilecektir.” diyen Kurum’un açıklamasına göre ;orta derecede hasar gören binaların güçlendirilmesi için yurttaşların Belediyeye başvurması gerekiyor. Buna göre, güçlendirme işlemi, Belediyenin uygun gördüğü alanlarda gerçekleştirilebiliyor.