Kategoriler
Emlak Haberleri

Ekrem İmamoğlu’nun konut projesinde mağduriyet iddiaları

Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığını üstlendiği döneme ilişkin yürüttüğü konut projesinde vatandaşların mağduriyet yaşadığı iddiaları ortaya konuldu. Projenin teslim tarihlerinde bir yıl kadar gecikme yaşandığı ve 2019’da tamamlandığı belirtiliyor. Ancak esas sorun gecikme değil, tamamlanan projenin başka bir projeye dönüşmesidir. Söylenenlere göre, Ekrem İmamoğlu’nun konut projesi vatandaşların “kabusu” oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun hakkında söylemler yayılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü’nde Belediye Başkanı olduğu dönemler konut projesine imza attığı öğrenildi. Yaşanan birtakım aksiliklerin sonucunda beklenen teslim süresi bir yıl uzarken, sorun eve yerleşen vatandaşlar vasıtasıyla ortaya çıkarılmıştır.

Aktarılan bilgiye göre, 2016 yılında Beylikdüzü Belediyesi ve Beyaz ile Gül İnşaat şirketlerinin ortaklaşa giriştiği konut projesi, arsa karşılığı gelir paylaşımı karşılığında 17 bloktan oluşuyordu. 92 dönümlük arazide bin 189 konut, 31 dükkanın inşası başlatıldı. Projenin adına “Vira İstanbul Projesi” adını verdikleri ve “Hemen tapu, hemen teslim” diye slogan oluşturdukları belirtildi. Projenin hedeflenen bitiş tarihi 2018 olarak duyurulurken, yaşanan gecikme teslim süresini 2019’a kadar uzatmıştır.

Birçok vatandaş kredi çekti

Vatandaşların özellikle belediyeye güven duymasının üzerine projeden ev almaya çabaladıkları dönem kredi alma çabası içine girdikleri görüldü. Çoğunluğun katalog ve maket üzerinden kendi evlerini seçtikleri projede, teslimler beklenilen gibi olmadı. Özellikle evlerine taşınan kişiler farklı bir projeyle karşılaştıklarından bahsediyorlar.

Proje içerisinde yer alması gereken sosyal donatılardan kapalı yüzme havuzu, futbol ve basket sahaları, kaykay pisti gibi belli başlı alanların hiçbirisi yoktu. Ayrıca, Gecekondu Önleme Bölgesinde ve dere yatağında yükselen projenin ÇED raporu olmadığı da tespit edildi. Kabusların başlangıcı olarak görülen mağduriyetler elbette ki burada bitmemiş, birde belediyenin alacaklılarıyla sorun yaşanmıştır. Şirketlerin tapuya şerh koyması nedeniyle siteye iskan alınamayınca, bölgede oturum sağlayanlar elektrik, su ve doğal gaz faturalarını şantiye fiyatlarından ödemek durumunda kaldı.

İflas ve intihar peş peşe geldi

Taşeron şirketlerden birisinin sahibi olan Mukadder Balkal, belediye ile şirketin arasında dava olduğunu söylüyor. Projenin başlangıcında ÇED raporu alıp almadıklarını sorguladığından bahseden Balkal, Jeoloji mühendisi olarak yetkilileri uyardı. “Halledeceğiz” sözüne karşılık herhangi bir girişimde bulunmadıkları, üstelik şirkete 7 milyon borçlandıkları görüldü. Balkal’ın iddiasına göre, şirkette yaşanan ekonomik huzursuzluk iflası ve boşanmayı da beraberinde getirdi.

Yine aynı kişinin iddiasında bir arkadaşının intihar ettiği bilgisi paylaşılmıştır. Ekrem İmamoğlu’nun “Bu proje benim namusumdur” diye beyanatlar verdiği, ancak şimdilerde hiçbirine ulaşılamadığı belirtildi.