Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık SonDakika

KKTC’de üç yeni vaka… Suriye’de ve İran’da koronavirüs

KKTC‘de, iki gün önce dokuz, dün dört, bugün ise bin 723 teste karşılık üç kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. İki gün önce beş, dün altı, bugün ise yedi kişi daha taburcu edildi. Ülkeden, aylardır Kovid-19 kaynaklanan yeni ölüm bildirilmedi.

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, yeni vakalardan birer kişinin deniz ve hava yoluyla ülkeye giriş yaptığını, diğer vakanın ise daha önce tespit edilen vakadan temas yoluyla bulaştığını ve bu vakanın gözetim altında tutulduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin açıklamalarına göre vakaların çoğu, yurt dışından geliyor. Bakan Pilli’nin 15 Ağustos’ta yayımladığı açıklamasında pozitif vakaların çoğunun yurt dışından geldiği; yurt dışından gelenlerin imzaladıkları taahhütnameye uymadığı, test sonucunu beklemeyip kendisini izole etmediği ve yasayı çiğnediği bilgisi yer aldı.

Kuzey Kıbrıs’taki test sayısı 102 bin 964’e, vaka sayısı da 237 kişiye yükseldi. Taburcu edilen kişi sayısı 167 oldu. Öte yandan 66 kişinin tedavisi sürerken ülkede, Kovid-19 hastalığından dolayı yaşamını yitiren kişi sayısı dört.

Suriye’de koronavirüs

İki gün önce 80, dün 83 bugün ise 81 kişiye daha Kovid-19 tanısının konulduğu Suriye’deki vaka sayısı 2 bin 8’e yükseldi.

Bugün, 15 kişinin daha iyileştiği bildirildi. Öte yandan dört kişi daha yaşamını yitirdi. Resmî haber ajansı SANA’nın Sağlık Bakanlığından aktardığı bilgilere göre iyileşenlerin sayısı 460’a, hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi.

İran’daki vaka sayısı

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Merkezi Başkanı Sima Sadat Lari, koronavirüs hastalığına yakalanan 139 kişinin daha vefat ettiğini bildirdi. Ülkede, yaşamını yitirenlerin sayısı 20 bin 264 kişiye yükseldi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, 352 bin 558 kişinin virüse yakalandığını, virüse yakalananların 304 bin 236’sının iyileştiğini belirtti.

Taşınmaz Haber

Norveç’te iki kişi daha yaşamını yitirdi… 

Rusya’daki aşının kimlere yapılamayacağı açıklandı

Vefat sayısı 6 bini aştı… Türkiye’de 92 bini teste karşılık bin 412 vaka