Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatya genelinde ağır hasarlı binalardan 350’si yıkıldı

Malatya genelinde ağır hasarlı olarak kayıtlara geçen toplam bina sayısının 69 bin 431’e eriştiğini belirten AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık; yıkılması planlanan 362 yapıdan 350’sinin yıkıldığını söyledi.

Malatya genelinde deprem sorunu

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından, Malatya genelinde ağır hasara sahip 350 binanın yıkıldığı bilgisi verildi. Toplamda incelenen 69 bin 431 yapıdan, “acil” kategorisine alınan 362 binadan 350’si yıkıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Battalgazi İlçesi’ne bağlı Hacıyusuflar Mahallesi’ne ziyarette bulunan Çalık, 9 mahallenin muhtarı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalık, burada yapmış olduğu ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. 24 Ocak’ta yaşanan 6.8’lik büyük deprem sonrası Malatya’nın Battalgazi, Pütürge, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde hasarlı binalar tespit edilmiştir. Burada daha sonra oluşan hak sahipliği sorunlarının en geç 7 Eylül Pazartesi günü çözülmesi bekleniyor.

350 bina acil olarak yıkıldı

Çalık, Malatya’da toplamda 5 ilçenin kesin hasarlı olarak tespitlerde yer aldığını belirtti. Bu ilçelerde hasar bağımsız bölüm sayısı 242 bin 305’e ulaşırken, itirazlar sonucunda incelenen bina sayıları 4 bin 127 olmuştur. Ayrıca Battalgazi ilçesinde kesin hasarlı olarak belirtilen bina sayısı 30 bin 35’e yaklaşmış, kent genelinde 362 binanın ‘acil’ olarak yıkılmasına karar verilmiştir. Günümüzde bu kategoride yer alan binalardan 350’si yıkıldı. Diğer bir yandan ağır hasarlı kaydı bulunan 1025 binanın da yıkılma işlemleri tamamlanmıştır. Çalık, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapmış olduğu görüşmenin sonunda kent geneline yapılması beklenen Tarım-Köy projesinin toplamda 1500 konutu beraberinde getireceğini açıkladı.

Mahallenin sorunları görüşüldü

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güler, Hacıyusuflar Mahallesi’nde 9 muhtar ve vatandaşlarla yapmış olduğu görüşmenin sonucunda sorunlardan konuştuklarından bahsediyor. Deprem sonrası ağır hasarlı olarak kayda geçen konutların yerine yapılması beklenen yeni konutlarla alakalı görüşler paylaşıldı. Bir kısım sorun çözüme kavuşturulurken, birtakım sorunlar Battalgazi Belediyesi, Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğünün yetkisine bırakılacak.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.