Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet SonDakika

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabı teslime hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin iştiraki olan KİPTAŞ, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabındaki 130 konutu, teslime hazır hâle getirdi. Önceki İBB yönetiminin bütçe ayırmadığı için inşaatında aksaklıkların yaşandığı projedeki 80 adet ev, hak sahiplerine teslim edildi.

Dairelerin 50’siyse kentsel dönüşüm çalışmalarının kapsamında, stok olarak kullanılacak.

Van Blokları da tamamlandı

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabı, 1976 yılında Vanlı depremzedelerin göç edip zamanında yerleştiği Van Blokları‘nı da içine alıyor. Bu blokların yarım kalan inşaatı tamamlandı.

İBB, Beyoğlu Belediyesi ve KİPTAŞ’ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, blokların yıkım işlemine Haziran 2018’de başlandı. Ayrıca, Van Blokları, yıkıldıktan 7 ay sonra, bölgedeki inşaat çalışmaları, başladı. Ocak 2019 döneminde başlayan inşaat çalışmaları, seçim süreçlerinin yanı sıra projeye yeterli bütçe ayrılmadığı için aksaklıklara uğradı.

Aksaklık giderildi çalışmalar tamamlandı

KİPTAŞ ve Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan girişimle beraber İBB Meclisi’nden ek mali yardım kararı alındı. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi için İBB tarafından finansman sağlanırken bölgenin inşaat çalışmaları, KİPTAŞ tarafından yeni yönetimle beraber tamamlandı.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm protokolü 4 yıl önce imzalandı

Sekiz adet blok içerisinde 80 ailenin yaşadığı bölge, 13 Haziran 2016 tarihinde, “riskli alan” olarak nitelendirildi. Evinden çıkarılan ailelerin yeni evlerinin kirasını ödeyen Beyoğlu Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 28 Haziran 2016 tarihinde yetkilendirildi.

Proje için yetkilendirilen Beyoğlu Belediyesi, 15 Kasım 2016 tarihinde de KİPTAŞ ile protokol imzaladı. KİPTAŞ’ı bünyesinde barındıran İBB, projenin finansmanını sağlarken, Beyoğlu Belediyesi ise riskli alanda uzlaşma sürecini yönetmekle görevlendirildi.

Teslimler törenle yapılacak

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesindeki konutlar, hak sahiplerine yarınki törenle birlikte teslim edilecek. Kapalı otoparka sahip durumda olan projenin törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt katılacak.

Etkinlik Tarihi: 16 Kasım 2020

Tören Saati: 14.30

Etkinlik Adresi: Piyalepaşa Mahallesi Baruthane Sırtı Sokak No:24 – Beyoğlu